[O1] Brzęczek od świateł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lifaen
    Classic
    • 2009
    • 1

[O1] Brzęczek od świateł

Moja pali w trasie przy 120-130 około 8L. Przy 160 to bedzie z 9L a poniżej 90 5,8L.
    Potwierdzam, że akceptuje tylko dobre 98, w Wawie BP jest OK. Wlanie 95 powoduje wyraźny spadek kultury pracy.
  • rafal3124
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 4

[O1] Brzęczek od świateł

Nie wiem co się stało. Na początku brzęczek działał i wszystko było ok potem włączał się z opóźnieniem tak dziesięcio sekundowym, a teraz w ogóle się nie włącza. Poczytałem trochę na forum i dużo jest podobnych postów, ale we wszystkich opisanych postach przy nie działającym brzęczyku nie działało światło w samochodzie w środku bądź któryś rygiel wyskakiwał przy zamykaniu. U mnie wszystko jest ok światło się zapala i gasi przy otwieraniu i zamykaniu drzwi. Zamek centralny działa jak należy. Gdy wyciągnąłem licznik wypiąłem wtyczkę od licznika i wpiąłem ją ponownie i działa, ale tylko przez kilka minut, próbowałem kilka razy i bez zmian zawsze działa tylko chwilę. Przerwa, ani zimny lut przy liczniku to raczej nie jest bo ruszałem wtyczką i nic żadnej reakcji. Jak tylko ją wyciągnę i włożę ponownie odrazu działa oczywiście tylko parę minut i wtedy jak tylko wyciągnę kluczyk ze stacyjki przy zapalonych światłach włącza się brzęczyk drzwi mogą być zamknięte, ale brzęczyk się włącza jeśli światła są włączone i wyciągnięty kluczyk ze stacyjki.
    Nie mam pojęcia co to może być może ktoś miał taki przypadek kiedy brzęczyk nie działał, a wszystko inne tak.

Komentarz

• Guguś
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1212

Kolego, jest funkcja ****szukaj****

Z tego co widze nie skorzystałeś z niej.

ponizej masz rezultaty poszukiwań, poczytaj a potem twórz nowy wątek jeżeli nie odnajdziesz szukanego problemu.

To jest jeden z 11 wyników

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• rafal3124
        Classic
        S_OCP Member
        • 2008
        • 4

Umiem korzystać z wyszukiwarki, ale Ty chyba nie umiesz czytać skoro napisałeś to co napisałeś. Przed napisaniem tego postu sprawdziłem wszystkie dostępne posty (co zresztą jest u góry napisane) dotyczące tego problemu i niestety nie znalazłem tego co mnie interesuje. Posty są podobne, ale nie takie same.

Komentarz

• Paweł T
          Elegance
          • 2006
          • 784

a działa Ci ta mała dioda koło rygla drzwi kierowcy>?
          TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• rafal3124
            Classic
            S_OCP Member
            • 2008
            • 4

Nie właśnie przestała działać. Ale działała jeszcze nie dawno.

[ Dodano: Pią 01 Sie, 08 09:21 ]
            Już wiem co się stało usterkę naprawiłem sam. Uszkodzona była dioda w drzwiach (sygnalizacja zamkniętych drzwi). Rozebrałem drzwi wylutowałem diodę i okazało się że ma zwarcie, wstawiłem diodę nową i działa. Świeci dioda przy zamkniętych drzwiach i brzęczyk od świateł też działa. Super. Wszystko działa jak należy. Jeszcze odłączyłem akumulator na chwile, żeby zresetować to uszkodzenie. Dziękuje za pomoc Pawłowi. Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...